A Kutatási és innovációs bizottság 2018. október 24-én látogatást tett az Innovációs és Technológiai Minisztériumban.

A minisztérium részéről jelen voltak: Szigeti Ádám helyettes államtitkár, dr. Szabó István, az Innovációs Hivatal alelnöke, dr. Lukács Pál, a minisztérium környezetvédelmi főtanácsadója, Jakab László, az Innovációs Hivatal stratégiai főtanácsadója, dr. Mészáros Ádám osztályvezető, illetve Nyiri Szabolcs, a MAÚT elnöke, a bizottság tagjai, valamint számos szakértő és vállalati vezető.

A megbeszélésen a MAÚT részéről 19 hozzászóló beszámolt arról, milyen lehetőségeket lát a minisztériummal való együttműködésben az út-, vasút- és hídépítés terén, melyek lehetnek a fejlődés főbb irányai, és a megoldandó feladatok az originális innováció, valamint az adaptív innováció területén.

A találkozó végén a minisztérium és hivatal képviselői megköszönték az értékes beszámolót, jelezték, hogy számos területen látnak együttműködési lehetőséget.

Magyarországon az innovációra fordított összeg a GDP 1,2%-a, amelyet a közeljövőben 1,8%-ra igyekeznek növelni. Ennek eléréséhez – többek között – a MAÚT tagjai is jelentős segítséget nyújthatnak. Megállapodtak abban, hogy a közeljövőben további egyeztetésekre kerül sor a minisztérium és a MAÚT képviselői között.

 

 

©HorZso • 2015–2019. • v1.19.01.02