Szomorúan értesültünk, hogy eltávozott közülünk Dr. Tóth Sándor, társaságunk régi, egykoron aktív tagja, a minőségvizsgálati szakterület jeles képviselője.

A Veszprémi Egyetemen szerzett vegyészmérnöki diplomát, és szakmai pályafutása során 1973 óta ezt kamatoztatta az útépítés és –fenntartás, a minőségvizsgálat, minőség-ellenőrzés területén. Pályája meghatározó részében az állami közutak szakigazgatási szervezeteinek (UKIG, ÁKMI Kht.) keretében dolgozott különböző beosztásokban, ezalatt környezetvédelmi szakmérnöki végzettséget és műszaki doktori címet is szerzett. Elsődleges szakterülete a bitumen és a bitumenes útépítési anyagok voltak, 2000-ben egyetemi tankönyve is megjelent Reológia, reometria címmel.

A MAÚT műszaki szabályozási tevékenységében szinte a kezdetektől fogva, 1994 óta aktívan részt vett. Nevéhez több, ebben a tárgykörben készült útügyi műszaki előírás (Útépítési aszfaltkeverékek és útpályaszerkezeti aszfaltrétegek, Útburkolatok felületi bevonata, Útépítési modifikált bitumenek) több kiadása is fűződik, amelyek megalkotásában számos esetben munkabizottság-vezetőként vett részt.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt., amelynek jogelődeinél hosszú időt töltött el, ezzel a méltatással búcsúzik tőle.

Emlékét tisztelettel őrizzük.

 

©HorZso • 2015–2020. • v1.20.09.23.